Schoorsteenveger Exloo

Direct weer veilig en verantwoord stoken

Al vanaf € 39,50 geregeld
(incl. veegbewijs - veilig betalen via iDEAL)

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Zo stookt u schoon en veilig!

 • In Exloo e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Veegbewijs verzekering
 • Afspraak direct gemaakt

Schoorsteenveger in Exloo inschakelen?

Bent u op zoek naar een schoorsteenveger in Exloo die uw schoorsteen kan reinigen en inspecteren? De schoorsteenvegers van SchoorsteenvegerDirect.nl werken door heel Nederland en staan het hele jaar voor u klaar. Zorg ervoor dat u veilig de kachel kunt laten branden en kies voor een gediplomeerd schoorsteenveger in Exloo. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug voor het geven van informatie, onze tarieven en voor het maken van een afspraak.

Waarom een schoorsteenveger inschakelen?

Met regelmatig schoorsteenonderhoud voorkomt u (ernstige) problemen. Ga vooral niet zelf aan de slag met het vegen van de schoorsteen. Onze schoorsteenveger in Exloo beschikt over kennis en ervaring en maakt gebruik van professionele materialen. Daarnaast zorgt een schoorsteenveger ervoor dat de woning schoon en netjes wordt achtergelaten, dus u heeft er zelf helemaal geen werk van. Schakel een gediplomeerd schoorsteenveger in en geniet van de voordelen:

 • U voorkomt gevaarlijke situaties, zoals schoorsteenbrand of vergiftiging.
 • Doordat de ontluchtingskanalen worden gereinigd, heeft u geen last van nare luchtjes.
 • Een schoorsteenveger ontdekt vaak kleine beschadigingen, voordat deze zo groot zijn geworden dat er groot onderhoud of een renovatie moet plaatsvinden.
 • Mocht er toch een keer brand uitbreken in de schoorsteen, dan kunt u bij de verzekering aantonen dat u de schoorsteen goed laat onderhouden en dit dus geen oorzaak van de brand kan zijn. U ontvangt van ons altijd een veegbewijs.

Abonnement op een schoorsteenveger in Exloo

In Exloo heeft u de mogelijkheid om een abonnement aan te schaffen op schoorsteenonderhoud. Dit is voordeliger en daarnaast ook nog eens gemakkelijk. U hoeft namelijk zelf niet meer te denken aan het onderhoud, want er wordt vanzelf contact met u opgenomen door een schoorsteenveger in Exloo als het weer tijd is voor een grote reinigingsbeurt.

Installatie van rookkanalen

Naast onderhoudswerkzaamheden voert een schoorsteenveger in Exloo ook installerende werkzaamheden uit. Heeft u geen schoorsteen waarop u uw kachel kunt aansluiten? Functioneert uw rookkanaal niet meer goed? Het rookkanaal is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw kachel, omdat deze zorgt voor de afvoer van rookgassen. Een schoorsteenveger installeert rookkanalen en gebruikt daarvoor verschillende soorten kanalen. Laat u goed adviseren, want niet ieder rookkanaal is waarschijnlijk geschikt voor uw situatie.

Medewerkster Schoorsteenveger Direct

Plaats online uw aanvraag
Met voorkeursdatum veegbeurt

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Schoorsteenveger aan het werk in Exloo

Klantervaringen schoorsteenvegen

Daar gaan we ieder jaar graag het dak voor op

Ieder jaar kunnen we weer rekenen op jullie service. Afspraken worden nagekomen en de tarieven zijn scherp. Voor ons geen andere schoorsteenveger.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Dhr. van Duuren uit Exloo
Wij laten 2x per jaar onze houtkachel en rookkanalen reinigen door jullie medewerkers. We zijn altijd zeer tevreden over jullie service.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Fam. Kok uit Exloo
Tijdens de jaarlijkse veegbeurt bleek er een vogelnest aanwezig was. Direct keurig verwijderd zodat we dezelfde dag nog onze houtkachel konden gebruiken.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Mevr. Aaldring uit Exloo

Oorzaken van een schoorsteenbrand

De meest voorkomende oorzaken van een schoorsteenbrand zijn:

 • Verbranden van te nat hout
 • Stoken van verkeerd hout in combinatie met verkeerde stooktechniek
 • Beschadiging aan het rookkanaal
 • Roetophoping of teervorming in het rookkanaal
 • Te weinig beluchting

Een regelmatige inspectie en reiniging is daarom heel belangrijk. Daarnaast geeft een schoorsteenveger ook advies over het gebruik van de kachel. Voorkom onveilige situaties en schakel jaarlijks een schoorsteenveger in Exloo in.

Schade voorkomen door (camera)inspectie

Voorkomen is beter dan genezen. Toch zijn er ieder jaar weer vele schoorsteenbranden in Exloo en omgeving die simpel voorkomen hadden kunnen worden. Tijdig vegen van de schoorsteen is daarom belangrijk, maar ook een periodieke (camera) inspectie van uw schoorsteen is een goed idee. Normaal gesproken zal de schoorsteenveger tijdens het vegen u hierover adviseren wanneer hij gebreken waarneemt bij uw schoorsteen. Dit kan bijvoorbeeld veel creosoot zijn, loslatend voegwerk of een vogelnest die verwijderd dient te worden.

Heeft u een nieuwe woning gekocht in Exloo met een open haard of kachel? Dan adviseren we altijd een grondige inspectie te laten doen. U weet immers niet of er achterstallig onderhoud is geweest van de vorige bewoners. Zo stookt u altijd veilig en verantwoord en wordt (brand)schade voorkomen.

Schoorsteenvegen en koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging is erg gevaarlijk en een risico wanneer u de schoorsteen niet tijdig laat vegen en inspecteren. Koolmonoxidevergiftiging ontstaat wanneer de trek in het rookkanaal niet voldoende is. Dit kan komen door een vogelnest of een ingestorte/afgebrokkelde schoorsteen aan de binnenkant. De rook kan dan niet voldoende weg en komt in de huiskamer terecht. Wilt u zeker weten dat u koolmonoxide tijdig detecteert, plaats dan een CO-melder. Het beste is om deze 1-3 meter van de kachel te plaatsen.

Afspraak maken met uw schoorsteenveger in Exloo

In Exloo en omgeving kunt u rekenen op de service van SchoorsteenvegerDirect.nl. Met de bij ons aangesloten schoorsteenvegers kunt u vrijwel direct een afspraak maken. Verstandig is wel om ruim voor het stookseizoen uw schoorsteen te laten vegen en te inspecteren. Vanaf september begint de drukte en kan de wachttijd voor een veegbeurt iets langer duren. Uiteraard helpen we u zo snel mogelijk zodat u weer veilig en gezellig kunt genieten van uw haardvuur. Wilt u een nieuwe haard of pelletkachel laten installeren met rookkanaal? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres! Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan. Bij vragen staat een van onze medewerkers u graag te woord.

Alles voor uw schoorsteen

Schoorsteeninspectie

Rookkanaal aanleggen

Vogelnest verwijderen

Pelletkachel installeren

Actief in de regio

Plaats: Exloo
Provincie: Drenthe
Gemeente: Borger-Odoorn
Postcode: 7875 CG
Netnummer: 0591

Vraag en antwoord over schoorsteenvegen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten voor schoorsteen laten vegen in Exloo is vanaf € 39,50 voor één rookkanaal. Ook kunt u ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Dan zijn de kosten € 32,- per veegbeurt. Voor een tweede rookkanaal rekenen wij een extra tarief. Deze vindt u hier op onze tarievenpagina.
U dient minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen voor de verzekering. Als blijkt dat u de schoorsteen niet tijdig hebt onderhouden en er ontstaat een schoorsteenbrand, dan kan de verzekering besluiten om geen vergoeding uit te keren vanuit uw opstalverzekering. Daarnaast wilt u natuurlijk gewoon veilig en verantwoord kunnen stoken in Exloo voor uzelf én de buren. Stookt u ook in de warme maanden, dan raden wij aan uw schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen.
In Nederland is het wettelijk niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. In de opstalverzekering staat wel in de kleine lettertjes dat uw zelf alles moet doen om (brand)schade te voorkomen. Alleen daarom is het al verstandig om minimaal één keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Verder is een schone schoorsteen van belang om de rookgassen snel af te voeren. Als u niet tijdig de schoorsteen veegt komt er aanslag (creosoot) in het rookkanaal wat vlam kan vatten en een schoorsteenbrand kan veroorzaken.
De schoorsteen kan op twee manieren geveegd worden. Bij voorkeur van bovenaf, maar in sommige gevallen kunnen we er ook voor kiezen om van onderuit te reinigen d.m.v. een elektrische reiniging. Als eerste wordt uw kachel afgeplakt zodat roetdeeltjes en vuil niet in uw woning komen. Wanneer de schoorsteenveger in Exloo via het dak veegt, maakt hij meestal gebruik van een zware kogel met borstel. Deze is bevestigd aan een touw die langzaam door het rookkanaal zakt. Op deze manier kan de borstel het vuil en roet losmaken en het rookkanaal helemaal reinigen.
Het vegen van de schoorsteen is een specialistische en ook een gevaarlijke klus als u ervoor het dak op moet. Daarom adviseren wij altijd om een goede schoorsteenveger in Exloo in de schakelen. Wilt u toch liever zelf uw schoorsteen vegen? Volg dan het volgende stappenplan:
 • Schaf een schoorsteenvegerset aan bij de bouwmarkt. Let hierbij wel op de diameter van uw rookkanaal.
 • Dek de kachelpijp aan de onderkant af. Dit kan met een prop papier en het afplakken van de kachel. Zo komt er geen roet in de ruimte terecht.
 • Lees de gebruiksaanwijzing van uw schoorsteenvegerset.
 • Veiligheid is belangrijk. Gebruik een goede ladder als u het dak op gaat en laat bij voorkeur iemand de ladder aan de onderkant vasthouden.
 • Laat de bol met borstel langzaam in het rookkanaal zakken en beweeg deze heen en weer. Zo schraapt u alle roet los. Zo gaat u het hele rookkanaal bijlangs.
 • Alles schoon? Verwijder dan de afplaktape en prop papier voorzichtig aan de onderkant en zuig het afval en de roetdeeltjes op met een stofzuiger.
 • Uw kachel is weer klaar om in gebruik te nemen!
De kosten van een schoorsteeninspectie zijn vanaf € 167,-. Bij de schoorsteeninspectie worden zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de schoorsteen gecontroleerd op gebreken, zoals:
 • Beschadigde voegen door weersinvloeden
 • Losgeraakte stenen van de schoorsteen
 • Losgeraakt lood en scheuren in het lood
 • Scheuren in de gecementeerde bovenplaat
 • Verstoppingen in het schoorsteenkanaal
Door problemen op tijd op te sporen, voorkomt u grotere problemen als lekkages, schoorsteenbranden of dergelijke grote schade dat er een complete schoorsteenrenovatie nodig is.
Creosoot wilt u niet in uw schoorsteen hebben omdat dit vaak de oorzaak is van een schoorsteenbrand. Creosoot ontstaat meestal door het onvolledig verbranden van nat hout of door te weinig trek in het rookkanaal. Creosoot is een soort teerlaag. Om creosoot te verwijderen gebruikt de schoorsteenveger in Exloo een freesmachine om dit te doen. Door de freeskop wordt het rookkanaal weer helemaal schoon en creosoot vrij gemaakt.
Het vegen van de schoorsteen duurt meestal een 20 tot 30 minuten. Uiteraard hangt dit ook af van hoe de staat van de schoorsteen op dat moment is. Naast het vegen zal de schoorsteenveger in Exloo ook direct een (kleine) inspectie doen.
In principe hoeft het rookkanaal van een gashaard niet geveegd te worden. Stoken op gas is namelijk heel erg schoon en er komen zo geen roetdeeltjes in het rookkanaal. Wel is het advies om een gashaard jaarlijks na te laten kijken op gebreken. Zo weet u zeker dat u ieder jaar veilig stookt.
Bij een pelletkachel is het advies om deze minimaal één keer per jaar te laten vegen. Ook het reinigen van de pelletkachel zelf is aan te raden om zo het beste rendement uit de kachel te halen.

Recente schoorsteen werkzaamheden

Van schoorsteenvegen, inspectie, reparatie tot installatie

Schoorsteen rookkanaal installatie

Uitwendige rookkanaal installatie

Reparatie schoorsteen

Reparatie stenen schoorsteen

Schoorsteenveger aan het werk in Exloo

Jaarlijkse veegbeurt van bovenaf

Brandveilig stoken

Vaak ontstaat een schoorsteenbrand doordat aanslag in de schoorsteen vlam vat. Om aanslag te verminderen is het stoken op een schone en veilige manier belangrijk. Maar hoe doe je dat?

In de video legt de brandweer uit hoe je schoon kunt stoken met haardhout via de Zwitserse methode. Bekijk de video eens en probeer het zelf. U zult zien dat er minder rookvorming in de haard komt. En vergeet niet minimaal één keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen door een schoorsteenveger in Exloo.

Gratis offerte - Beveiligd verzonden

Offerte schoorsteenvegen in Exloo

Gratis & vrijblijvend - Afspraak na akkoord van offerte - Incl. veegbewijs verzekering

Waarom anderen kiezen voor ons

 • Gediplomeerde en ervaren schoorsteenvegers
 • Direct een afspraak in Exloo
 • Scherpe tarieven en uitstekende service
 • Weer veilig en schoon stoken
 • Incl. veegbewijs voor de verzekering

Tip: plan uw veegbeurt tijdig in!

Wilt u tijdig genieten van uw haard? Wacht dan niet te lang met het inplannen van een veegbeurt. Als het stookseizoen is begonnen, zullen de wachttijden oplopen. Onze schoorsteenvegers in Exloo staan het hele jaar voor u klaar!

Inplannen afspraak schoorsteenveger in Exloo