Vogelnest verwijderen schoorsteen

Vogelnest verwijderen in schoorsteen

Vogels zijn mooie dieren, maar u wilt niet dat ze zich gaan nestelen in uw schoorsteen. Dit zorgt namelijk voor gevaarlijke situaties. De gassen die vrijkomen tijdens het stoken kunnen niet meer afgevoerd worden en komen terug in de woonkamer. Erg gevaarlijk en zelfs een koolmonoxidevergiftiging is hierdoor mogelijk. Ook is er een verhoogde kans op schoorsteenbrand. Laat uw schoorsteen daarom altijd goed controleren op vogelnesten en laat deze vakkundig verwijderen door een schoorsteenveegbedrijf. Wij zijn u daarmee graag van dienst.

Vogelroosters schoorsteen

Preventief vogels geen kans geven om een vogelnest te bouwen in uw schoorsteen is altijd een goed idee. Een betaalbare en effectieve oplossing om dit te bereiken is het plaatsen van een vogelrooster op uw schoorsteen. Deze vogelroosters noemen we ook wel boldraadroosters. Wij plaatsen deze uiteraard voor u nadat wij de vogelnest hebben verwijderd. Zo geeft u vogels in de toekomst geen kans om een vogelnest te bouwen in uw schoorsteen.

Tip: Heeft u een woning met haard die geruime tijd niet in gebruik is geweest en bent u van plan uw haard weer actief te gebruiken? Laat uw schoorsteen dan volledig inspecteren door een gekwalificeerde schoorsteenveger. Zo heeft u meer plezier van uw haard en is uw schoorsteen in optimale staat inclusief brandverzekeringsbewijs.

Vogelnesten stapelen zich op

Wanneer u heeft geconstateerd dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit, ga dan niet zelf proberen deze te verwijderen. Vaak geeft dit enorm veel troep en kunnen uw luchtwegen aangetast worden. Daarnaast is het zo dat vogels vaak nieuwe nesten op oude vogelnesten bouwen. Hierdoor kan de schoorsteen soms wel tot 2 meter verstopt zitten. Een vogelnest verwijderen laat u dan ook graag over aan een betrouwbare schoorsteenveger.

Schoorsteenkappen plaatsen

Naast dat een schoorsteenkap een mooie uitstraling geeft aan uw woning zorgt het ook voor een goede bescherming tegen regen en vogelnesten. Door een goede schoorsteenkap kunnen vogels geen nest bouwen in uw schoorsteen. Daarnaast adviseren wij ook altijd een schoorsteenkap te plaatsen omdat deze voorkomt dat gloeiende asdeeltjes kunnen ontsnappen en de trek in de schoorsteen verbetert. Wilt u advies over welke type schoorsteenkappen er allemaal zijn? Wij adviseren u er graag vrijblijvend over.

Vogelnest verwijderen in uw schoorsteen?

Heeft u een vogelnest in uw schoorsteen en wilt u deze laten verwijderen? Vul ons contactformulier in, wij bellen u terug en plannen een afspraak in. Ook voor vragen over vogelroosters en schoorsteenkappen staan we u graag te woord.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In bijna heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen / afspraak maken
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.