Stappenplan voorbereiding schoorsteenveegbezoek

Stappenplan: voorbereiden op een schoorsteenveegbeurt

Heeft u een afspraak gemaakt met een schoorsteenveger en vraagt u zich af hoe u zich kunt voorbereiden op hun bezoek? In dit artikel delen we de belangrijke stappen die u kunt nemen om het schoorsteenvegen zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Laten we beginnen!

1. Ruim uw open haard of kachel op

Een van de eerste stappen om u voor te bereiden op het bezoek van een schoorsteenveger, is het opruimen van uw open haard of kachel. Zorg ervoor dat u alle as, houtresten of andere materialen uit uw haard of kachel haalt. Dit helpt de schoorsteenveger om direct aan het werk te gaan zonder extra opruimwerk te hoeven doen.

2. Maak de ruimte rondom de haard leeg

Naast het opruimen van de haard of kachel zelf, is het ook belangrijk om de ruimte eromheen op te ruimen. Verwijder decoraties, meubels en andere objecten die te dicht bij de haard staan. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteenveger voldoende ruimte heeft om te werken en vermindert de kans op accidentele schade aan uw eigendommen.

3. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt

Schoorsteenvegen kan een rommelig proces zijn en kan ook gevaarlijk zijn als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Het is het beste om ervoor te zorgen dat kinderen en huisdieren op een veilige afstand blijven terwijl de schoorsteenveger aan het werk is.

4. Stop met het gebruik van uw haard of kachel

Zorg ervoor dat u uw haard of kachel minstens 24 uur voordat de schoorsteenveger arriveert, niet meer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de schoorsteen voldoende is afgekoeld om veilig te kunnen werken.

5. Maak een lijst met vragen of zorgen

Heeft u specifieke vragen of zorgen over uw schoorsteen? Maak dan een lijst om deze tijdens het bezoek aan de schoorsteenveger te bespreken. Het kan gaan over dingen die u hebt opgemerkt, zoals een vreemde geur of rook die uw huis binnenkomt, of vragen over hoe vaak uw schoorsteen moet worden geveegd.

6. Zorg voor een vrije toegang tot uw dak

In sommige gevallen moet de schoorsteenveger mogelijk op het dak van uw huis klimmen om de schoorsteen goed te kunnen inspecteren en reinigen. Zorg ervoor dat er een veilige en gemakkelijke toegang tot uw dak is, en informeer de schoorsteenveger vooraf als er specifieke veiligheidsproblemen zijn, zoals een zeer steil dak of moeilijk te bereiken schoorsteen.

7. Wees thuis tijdens het bezoek

Hoewel dit misschien vanzelfsprekend is, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u thuis bent tijdens het bezoek van de schoorsteenveger. Dit geeft u de mogelijkheid om vragen te stellen, eventuele zorgen te bespreken en ervoor te zorgen dat de werkzaamheden naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Conclusie

De voorbereiding op een bezoek van een schoorsteenveger hoeft geen stressvol proces te zijn. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de schoorsteenveger zijn werk efficiënt en veilig kan uitvoeren. Nu u weet hoe u zich kunt voorbereiden, kunt u met vertrouwen uw volgende schoorsteenveegbezoek tegemoet zien!

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.