Pelletkachel installeren

Pelletkachel installeren

Overweegt u om een pelletkachel te installeren in uw woning? Een goed idee, want daar zult u op veel fronten voordeel van hebben. We geven u hier graag een impressie van hoe een pelletkachel werkt. We vertellen u ook meer over de voordelen en mogelijkheden. Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van alle soorten pelletkachels. Zij kunnen u adviseren over welke soort kachel het meest geschikt is in uw situatie. Ze gaan vervolgens graag voor u aan de slag om deze kachel keurig en vakkundig te installeren! Neem hier gerust contact met ons op voor meer informatie!

Een pelletkachel, hoe werkt dat?

Een pelletkachel gebruikt pellets als brandstof. Dit zijn cilindervormige staafjes die bestaan uit samengeperst afval uit de houtverwerkingsindustrie, oftewel schoon zaagsel. U vult de voorraadbak van de kachel met pellets, die vervolgens automatisch door de kachel zelf naar het verbrandingsdeel worden gevoerd. U hoeft dus niet continu de pellets bij te vullen. Verder beschikt de pelletkachel over diverse ventilatoren, die de rook afvoeren en de warmte de leefruimte in blazen. U kunt met een thermostaat de temperatuur van de kachel instellen. Kortom, lekker praktisch!

Waarom kiezen voor een pelletkachel?

Houdt u van de warmte en sfeer van vuur in uw woning, maar zoekt u een praktischer en energiezuiniger alternatief voor een houtkachel? Dan is een pelletkachel plaatsen ideaal! We zetten hier de belangrijkste voordelen van een pelletkachel op een rij:

 • Energiezuiniger dan houtkachels
 • Voordelige brandstof
 • Sfeervolle bijverwarming
 • Praktisch in gebruik
 • Prima rendement
 • Weinig uitstoot van fijnstof
 • Geen bestaande schoorsteen nodig

Wist u dat een pelletkachel tot wel 85% van de brandstof omzet in warmte? Voor houtkachels ligt dit tussen de 60% en 80% en het rendement van een open haard is slechts 10%. Wilt u daar graag meer van weten? Neem dan hier gerust contact met ons op om een afspraak te maken met een van onze pelletkachel specialisten.

Pelletkachel installeren: ingebouwd of vrijstaand?

Een van de belangrijkste vragen bij het installeren van een pelletkachel is of het gaat om een ingebouwde of vrijstaande pelletkachel. Beschikt uw woning over een bestaand rookkanaal, dan kan de pelletkachel bijvoorbeeld in de bestaande haard ingebouwd worden. Hiermee bespaart u kosten, omdat er geen nieuwe afvoerbuis aangelegd hoeft te worden. Onze specialisten kunnen de kachel vakkundig inbouwen, zodat het mooi en afgewerkt oogt. Kiest u voor een vrijstaande pelletkachel, dan kan deze via een buis met het rookkanaal verbonden worden. Is er geen rookkanaal aanwezig? Geen probleem, onze vakmannen kunnen deze voor u aanleggen!

Diverse soorten pelletkachels

Behalve dat u kunt kiezen uit ingebouwde en vrijstaande pelletkachels, hebt u ook de keuze uit diverse materialen, namelijk: pelletkachels van gietijzer, van vuurvast klei of van klei met vermiculiet. Een gietijzeren kachel is het voordeligst en is gemakkelijk te installeren. Deze houdt wel minder lang warmte vast dan de andere. Een pelletkachel van vuurvast klei biedt een hoger rendement, dan de gietijzeren variant. Het voordeel van een pelletkachel van klei met vermiculiet is dat vermiculiet warmte perfect absorbeert, waardoor deze kachel nog efficiƫnter is. De prijs is dan ook hoger. Neem hier contact met ons op voor meer informatie over de soorten kachels en prijzen.

Adviezen en prijzen op maat

Kortom, het hangt van uw specifieke wensen en situatie af welke pelletkachel het beste is. Daarom raden we u aan om hier een afspraak te maken met een van onze specialisten in pelletkachels. Deze vakman kan ter plekke bekijken wat er mogelijk is, eventueel uw bestaande rookkanaal inspecteren, u adviseren over de soorten pelletkachels, prijsindicaties geven en een offerte op maat opstellen. U kunt rekenen op een snelle en uitstekende service voor al uw vragen.

Waarom anderen voor ons kiezen:

 • Gediplomeerde schoorsteenvegers
 • In heel Nederland werkzaam
 • Scherpe tarieven, goede service
 • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen / afspraak maken
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.