Pelletkachel vegen

Pelletkachel vegen

Zoekt u een professional voor een pelletkachel vegen? Daar weten wij wel raad mee. Steeds meer mensen kiezen voor een pelletkachel als modern alternatief voor de houtkachel, zonder op sfeer in te leveren. Maar hoe zit dat met deze pelletkachel? Hoe vaak moet deze geveegd worden en hoe werkt dat? Het is een aanrader om uw rookkanaal minstens een keer per jaar te laten vegen. Gebruikt u de pelletkachel intensief? Dan is een halfjaarlijkse schoonmaakbeurt zeker niet overbodig!

Veiligheid boven alles

Het voordeel van een pelletkachel is dat u in plaats van hout, pellets verbrandt. Deze voordelige samengeperste houtkorreltjes zorgen voor een schonere verbranding, dan het geval is bij aardgas. Daarbij bieden ze meer warmte per kg en veroorzaken ze minder fijnstof dan hout. Om optimaal van die voordelen te genieten, moet het rookkanaal in uitstekende staat zijn. Bovenal is dit essentieel voor de veiligheid van u en uw gezin. Schoorsteenbranden door een gebrek aan onderhoud komen helaas nog vaak voor. Laat daarom zeker één tot twee keer per jaar uw pelletkachel vegen.

De voordelen op een rij

Uw pelletkachel laten vegen door deskundige schoorsteenvegers is niet alleen belangrijk om schoorsteenbranden te voorkomen. Het brengt nog meer voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Schoorsteenbranden voorkomen
  • Altijd optimaal rendement
  • Schonere verbranding
  • Minder milieubelastend
  • Minder snel defecten

We vertellen er u hier graag nog meer over. Mocht u daarna nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op!

Beter voor het milieu

Met een pelletkachel in huis hebt u al voor een schonere manier van verwarmen gekozen, dan in het geval van een klassieke houtkachel of bij de verbranding van gas. Door met regelmaat een professional in pelletkachel vegen in te schakelen, zal het rookkanaal meer zuurstof aanzuigen. Dit maakt dat de verbranding een stuk schoner is. Uw pelletkachel vegen draagt daarom ook bij tot het minder belasten van het milieu. Zeker wanneer u veel gebruikmaakt van uw pelletkachel is dit onontbeerlijk.

Laat uw pelletkachel vegen door professionals

Professionele schoorsteenvegers zijn op de hoogte van alle regelgeving omtrent pelletkachels. Zo dient het rookkanaal jaarlijks geveegd te worden. Onvolledig verbrande pelletresten zetten zich vast in het rookkanaal en zorgen mogelijk voor gevaarlijke situaties. Afhankelijk van uw situatie kan de schoorsteen vanaf het dak naar beneden of juist andersom geveegd worden. Daarnaast kunnen de experts u helpen met het correct afstellen van uw kachel voor optimaal rendement. Niet-kenners maken hierbij vaak fouten. Kortom, u kunt rekenen op een professionele werkwijze, waarbij veiligheid en het beste resultaat topprioriteiten zijn.

Extra tips onderhoud pelletkachel

Om lang van uw pelletkachel te kunnen genieten, is een of twee keer per jaar de pelletkachel vegen essentieel. Daarnaast raden we u aan om op tijd de aslade en de vuurkorf schoon te maken. Hiermee voorkomt u vroegtijdige problemen, defecte onderdelen en een verminderd rendement. Heeft uw pelletkachel een warmtewisselaar? Dan moet ook deze zo nu en dan gereinigd worden. Wilt u hier graag meer van weten? Wij brengen u graag in contact met de beste schoorsteenvegers in uw omgeving. Neem hier contact met ons op!

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.