Rookkanaal aanleggen

Rookkanaal aanleggen

Een kachel zorgt voor een aangename warmte en extra sfeer. Voordat u hier echter heerlijk van kunt genieten, moet u wel zeker weten dat uw kachel veilig is. Een van de belangrijkste onderdelen, die tiptop in orde moet zijn, is het rookkanaal. Dit kanaal dient rookgassen op correcte wijze af te voeren om schoorsteenbranden en vergiftiging te voorkomen. De vakmannen van Schoorsteenvegerdirect.nl zijn gespecialiseerd in het inspecteren en installeren van rookkanalen.

Service rookkanalen

Als er iets belangrijk is, dan is het wel dat uw woning veilig en comfortabel is. Dat is ook onze topprioriteit. We helpen u graag om deze missie te volbrengen en bieden daarom de volgende diensten aan op het gebied van rookkanalen:

  • Rookkanalen in schoorstenen installeren
  • Dubbelwandige rookkanalen aanleggen
  • Inspectie van bestaande rookkanalen
  • Renovatie van rookkanalen

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We geven u graag vrijblijvend meer informatie over onze diensten.

Rookkanaal in de schoorsteen installeren

In vrijwel elke woning kunnen we een rookkanaal installeren. Hebt u een gemetselde schoorsteen, dan is het nodig om hier een veilig rookkanaal in aan te leggen. Gemetselde rookkanalen zijn meestal niet geschikt om hier zomaar een houtkachel of -haard op aan te sluiten. Ze vertonen vaak lekkages of kunnen de hoge temperaturen niet weerstaan. Voor een veilige afvoer van de rookgassen is er een flexibel rookkanaal nodig in de vorm van een geïsoleerde en flexibele rvs-buis, die door de schoorsteen wordt getrokken. Werkt uw schoorsteen niet goed? Laat deze dan inspecteren door onze vakmannen. Zij kunnen indien nodig een renovatie van het rookkanaal uitvoeren.

Geen schoorsteen, wel een kachel: kan dat?

Niet alle woningen beschikken standaard over een schoorsteen. Hebt u geen schoorsteen, maar droomt u wel van een kachel? Dat is geen probleem, want in dat geval is het mogelijk om een nieuw dubbelwandig rookkanaal te monteren en deze aan te sluiten op de kachel. Onze vakmannen laten het rookkanaal met omkokering beginnen op de benedenverdieping en zorgen dat deze uitmondt in de nok van uw woning voor een veilige afvoer van de rookgassen. ‘Een hele klus!’ zult u denken, maar dat valt best mee. Onze monteurs voeren de werkzaamheden keurig en vakkundig uit, zodat alles tot in de puntjes is afgewerkt en u veilig gebruik kunt maken van uw kachel.

Laat rookkanalen vakkundig inspecteren

Werkt uw schoorsteen niet goed? Wacht dan niet langer en laat het rookkanaal vakkundig inspecteren, want een schoorsteenbrand of vergiftiging door te weinig trek kunt u maar beter voorkomen! Onze experts kunnen met behulp van camera-inspectie het rookkanaal van binnenuit nauwkeurig onderzoeken. Mogelijk is het rookkanaal verstopt of beschadigd? Zijn er reparaties nodig of is uw rookkanaal aan vervanging toe? Onze vakmensen kunnen u uitstekend adviseren, zodat uw veiligheid niet in het geding komt en problemen in de toekomst worden voorkomen.

Hoe gaan onze vakmensen te werk?

Allereerst komt er een expert bij u langs om uw situatie te beoordelen. Er wordt besproken wat de mogelijkheden en kosten zijn en u ontvangt een transparante offerte. U zult ontdekken dat u kunt rekenen op scherpe prijzen en een uitstekende service. Gaat u akkoord? Dan gaan onze vakmensen vlot aan de slag om uw wensen te verwezenlijken. Zij stellen bovendien strenge eisen aan al hun materialen, die overigens allemaal beschikken over het Europese CE-Keurmerk.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een vakman voor het inspecteren en aanleggen van een rookkanaal? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen spoedig contact met u op voor meer informatie, een prijsindicatie en voor het maken van een afspraak.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.