Schoorsteenonderhoud

Schoorsteenonderhoud

Rookkanalen die dichtslibben, een beschadigd rookkanaal of slechte ventilatie: dit zijn nog maar enkele oorzaken die zorgen voor een schoorsteenbrand. Om een schoorsteenbrand te voorkomen is het belangrijk dat u minimaal een keer per jaar een schoorsteenveger inschakelt voor schoorsteenonderhoud. Stookt u dagelijks? Dan adviseren wij om uw schoorsteen tweemaal per jaar te laten vegen.

Hoe ontstaat een schoorsteenbrand of vergiftiging?

Als u stookt, komen er roetdeeltjes vrij. Deze roetdeeltjes blijven plakken aan de wanden van de rookkanalen. Doordat de roetdeeltjes zich vermengen met vocht, ontstaat er creostoot en dit is een mengsel dat zeer vlambaar is. Schoorsteenbrand is niet het enige gevaar van een slecht onderhouden schoorsteen. Het kan ook gebeuren dat er in uw schoorsteen een vogelnest wordt gebouwd. Dit is erg gevaarlijk, aangezien het nest het kanaal afsluit. Rookgassen kunnen nergens heen en komen waarschijnlijk in de woonkamer terecht. In rookgassen zitten gevaarlijke gassen, zoals koolmonoxide, die kunnen zorgen voor vergiftiging.

Wilt u een schoorsteenbrand of andere gevaarlijke situaties voorkomen? Investeer dan in regelmatig schoorsteenonderhoud.

Wat gebeurt er tijdens schoorsteenonderhoud?

Bij schoorsteenonderhoud worden uw rookkanalen schoongeveegd, maar dit is niet het enige! Natuurlijk is dit een belangrijk onderdeel van het schoorsteenonderhoud, maar de schoorsteen wordt ook goed gecontroleerd op eventuele beschadigingen. Daarnaast wordt gekeken of de kappen nog goed zitten en indien nodig worden deze vervangen. Bij schoorsteenonderhoud wordt uw woning altijd schoon en netjes achtergelaten.

Schoorsteenonderhoud via Schoorsteendirect.nl

Bent u op zoek naar een vakman voor schoorsteenonderhoud? Neem dan contact op met Schoorsteenvegerdirect.nl. Onze schoorsteenvegers zijn werkzaam in heel Nederland en komen graag jaarlijks bij u langs voor schoorsteenonderhoud. Vul het contactformulier vrijblijvend en gratis in en wij nemen snel contact op voor een prijsindicatie en het maken van een afspraak.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.