Schoorsteeninspectie

Schoorsteeninspectie laten uitvoeren

Hoe is het gesteld met uw schoorsteen? Zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de schoorsteen dienen op tijd gecontroleerd te worden op gebreken. Misschien hebt u uw kachel of openhaard al lang niet meer gebruikt en wilt u deze opnieuw in gebruik gaan nemen? Of hebt u een andere woning betrokken, waarvan u niet weet hoe het met de schoorsteen gesteld is? Dan is het tijd om hier een beroep te doen op professionele schoorsteeninspectie. Door problemen tijdig op te sporen en te verhelpen kunt u grotere schade en hogere kosten voorkomen.

Veelvoorkomende schoorsteenproblemen

De schoorsteen is een kwetsbaar onderdeel van uw woning, omdat hij dag in dag uit blootgesteld wordt aan uiteenlopende weersinvloeden, zoals regen, zon, vorst en wind. Daarbij klimt u niet zomaar steeds op het dak om te controleren of alles nog in goede staat is; dat is veel te gevaarlijk! Laat dat aan een professional over. Bij een schoorsteeninspectie wordt uw schoorsteen gecontroleerd op o.a. de volgende veelvoorkomende schoorsteenproblemen:

  • Beschadigde voegen door weersinvloeden
  • Losgeraakte stenen van de schoorsteen
  • Losgeraakt lood en scheuren in het lood
  • Scheuren in de gecementeerde bovenplaat
  • Verstoppingen in het schoorsteenkanaal (bv. vogelnesten)

Door problemen op tijd op te sporen, voorkomt u grotere problemen als lekkages, schoorsteenbranden of dergelijke grote schade dat er een complete schoorsteenrenovatie nodig is.

Camera schoorsteeninspectie

Camera schoorsteeninspectie

Schoorsteeninspectie van bovenaf

Camerainspectie van bovenaf

Beton en voegwerk schoorsteeninspectie

Kapot beton en voegwerk

Uitgebreide camera schoorsteeninspectie

Heeft u het vermoeden dat er bijvoorbeeld een vogelnest in uw schoorsteen zit of trekt uw schoorsteen niet goed meer? Het is ook mogelijk om een uitgebreide camera schoorsteeninspectie uit te laten voeren om de staat van de schoorsteen nauwkeurig te inspecteren. Met behulp van een geavanceerd camerasysteem, dat speciaal ontwikkeld is voor schoorsteeninspectie, kan een professional heel nauwkeurig de binnenzijde van uw schoorsteen inspecteren. Er kan worden gekeken naar of er overtollige roetaanslag, verstoppingen of beschadigingen zijn, of er asbest aanwezig is, van welk materiaal het rookkanaal gemaakt is en wat de vorm van het rookkanaal is. Op die manier hoeft de schoorsteen bij problemen niet opengebroken te worden om te zien wat er aan de hand is.

Voor uw eigen zekerheid én de verzekering

Een schoorsteeninspectie is altijd een goed idee vanwege uw eigen zekerheid en veiligheid. Maar ook als u een brandverzekering voor uw woning wilt afsluiten hebt u in de meeste gevallen een officieel certificaat nodig van een gecertificeerde schoorsteenveger met de melding dat uw schoorsteen geïnspecteerd en schoongemaakt is. Hoeveel kost een schoorsteeninspectie en het laten schoonmaken van een schoorsteen? Neem hier contact met ons op. We brengen u direct in contact met de beste schoorsteenvegers in uw regio.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen / afspraak maken