Gashaard installatie

Gashaard installeren

Gashaarden zijn ontzettend populair. Dat is niet voor niets, want ze bieden veel voordelen ten opzichte van een houthaard. Denkt u erover om een gashaard te installeren in uw woning? Dan bent u hier op de juiste plek voor alles wat u moet weten over gashaarden. Er bestaan namelijk diverse soorten. Niet elke gashaard is zomaar geschikt voor elke woning. Waar moet u allemaal rekening mee houden? We vertellen u er hier graag meer over, zodat u gemakkelijk de juiste keuze maakt. Daarbij vindt u hier eveneens de beste vakmensen voor het laten plaatsen van een gashaard.

Een gashaard installeren biedt veel voordelen

Er zijn veel goede redenen voor een gashaard. Eerst moet u bedenken wat voor u de belangrijkste reden is om een gashaard te installeren. Is de haard bedoeld om uw woning te verwarmen? Of wilt u een gashaard vanwege de sfeer? Het antwoord is van invloed op de soort gashaard. Daarover leest u hieronder meer. Een van de goede redenen om voor een gashaard te kiezen, is omdat u met één druk op de knop de haard bedient. Sjouwen met houtblokken, vuurtje stoken en wachten tot het vuur gedoofd is, is hiermee verleden tijd. Bovendien is de brandstof altijd aanwezig.

Voordelen van gashaarden

Het grote gebruiksgemak heeft al veel mensen overtuigd om een gashaard te installeren. We zetten hier de belangrijkste voordelen op een rij:

  • Haard aan- en uitzetten met één druk op de knop
  • U komt nooit in contact met vuur (veilig)
  • Geen ruimte nodig voor houtopslag
  • Niet dagelijks uw haard schoonmaken
  • De brandstof is altijd aanwezig
  • Realistisch en aanpasbaar vlammenbeeld

Voor de meeste mensen is de vraag daarom al gauw niet meer óf ze een gashaard laten installeren, maar welke?

Welke soorten gashaarden zijn er?

U hebt de keuze uit drie soorten gashaarden, namelijk inbouwgashaarden, inzetgashaarden en vrijstaande gashaarden. Onze vakmensen zijn opgeleid en ervaren in het installeren van al deze soorten gashaarden. U kunt rekenen op uitstekend vakmanschap.

Inbouwgashaarden

Deze zijn geschikt voor het installeren in een nieuwe situatie. In een bestaande situatie zou u anders namelijk te veel breekwerk hebben. Een inbouw gashaard kan op elke gewenste plek geplaatst worden. Vervolgens wordt er een ombouw omheen gebouwd. Dit is beslist een klus om uit te besteden aan een professional, want hier komt veel technisch vakwerk bij kijken. Neem hier contact met ons op voor meer informatie.

Inzetgashaarden

In het geval van een bestaande situatie is een inzetgashaard een goede optie. Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en inbouwkaders, waardoor er altijd wel een geschikte haard te vinden is, die past in uw huidige openhaard of schouw. Het is dan niet nodig om een nieuw rookkanaal of afvoersysteem aan te leggen.

Vrijstaande gashaarden

Het voordeel van deze gashaarden is dat ze overal waar u maar wilt geplaatst kunnen worden. De installatie van deze gashaard is dan ook het eenvoudigste. Het is wel nodig om een rookkanaal te installeren, die tot voorbij de nok van het huis reikt. Ook dat kunt u gewoon overlaten aan onze vakmannen! Zij zullen dit netjes en vakkundig voor u in orde brengen.

Gashaard met een open of gesloten systeem?

Vervolgens moet u ook de keuze maken tussen een gashaard met een open of een gesloten systeem. Een open systeem is bijvoorbeeld minder geschikt om te verwarmen en is hoofdzakelijk bedoeld voor de sfeer. Bij het open systeem wordt de zuurstof voor de verbranding uit de ruimte gehaald. Dit in tegenstelling tot bij het gesloten systeem. Daarom bereikt u met een gesloten haard een hoger rendement. Bovendien verbruikt een gesloten systeem minder gas en is beter voor het milieu. Onze experts vertellen u er graag meer over en helpen u om de gashaard te kiezen die het meest geschikt is voor uw woning en die voldoet aan uw wensen. Maak hier meteen een afspraak!

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.