Schoorsteenkappen

Schoorsteenkappen zijn de onderdelen die bovenop schoorstenen worden geplaatst. Schoorsteenkappen vormen een bescherming voor uw schoorsteen. Zij houden schoorstenen bijvoorbeeld schoon en droog, waardoor mosaanslag wordt voorkomen. Een droge schoorsteen vermindert roetaanslag en vermindert de kans op een schoorsteenbrand. Schoorsteenkappen zijn daarom een erg belangrijk onderdeel van uw schoorsteen.

Verschillende soorten rookkanalen

De vakmannen van Schoorsteenvegerdirect.nl maken gebruik van verschillende soorten schoorsteenkappen:

  • Firemaster Schoorsteenkap: dit type maakt gebruik van de kracht van de wind om een positieve opwaartse trek te produceren die ervoor zorgt dat rook en gassen uit het rookkanaal worden getrokken. Daarnaast beschermt het uw schoorsteen tegen regeninslag.
  • Vesta Air Schoorsteenkap: hiermee bent u verzekerd van goede kwaliteit en duurzaamheid. Laat u adviseren over de verschillende soorten binnen deze type schoorsteenkap.
  • Sierkap Royal: een sieraad voor uw woning! Er zijn veel verschillende soorten die speciaal voor uw schoorsteen op maat worden gemaakt.
  • Rotorven / aspirotor: dit is een draaiende kap waarbij de ventilator alle problemen van downdraught oplost.

Door de vele verschillende soorten en merken schoorsteenkappen is het van belang dat u zich goed laat adviseren. Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Controleren van schoorsteenkappen

Door regen, wind en andere weersomstandigheden hebben schoorsteenkappen het soms zwaar te verduren. Tijdens schoorsteenonderhoud worden niet alleen uw kanalen goed geveegd, ook uw schoorsteenkappen worden gecontroleerd. Wij kijken bijvoorbeeld of de schoorsteenkap scheef hangt, aan vervanging toe is of een lekkage heeft. Door deze problemen te verhelpen kunt u in de winter weer veilig stoken.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.