Schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Zonder dat u er wellicht bij stilstaat krijgt uw schoorsteen te maken te maken met extreme weersomstandigheden. Meer dan andere onderdelen rondom uw woning. Daarom is het logisch dat uw schoorsteen zo nu en dan vraagt om een deskundige schoorsteenrenovatie. Door de weersinvloeden wordt uw schoorsteen aangetast waardoor het voegwerk in de loop der jaren aangetast wordt. Slecht voegwerk zorgen voor schade, minder goede werken van uw haard en lekkages. Ons advies is om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Wij doen graag een schoorsteeninspectie voor u. Vervolgens overleggen we met u onze bevindingen en adviseren we u over de mogelijkheden van een schoorsteenrenovatie. Uiteraard met bijbehorende vrijblijvende offerte.

Onze services voor uw schoorsteen

Een complete schoorsteenrenovatie is in veel gevallen niet nodig. Uiteraard kunnen wij dit wel voor u verzorgen, maar vaak kunnen we uw schoorsteenproblemen al oplossen met een of meerdere service die wij aanbieden. Hieronder geven we een opsomming van onze schoorsteenrenovatie werkzaamheden.

  • Schoorsteeninspectie (binnen- en buitenkant)
  • Complete schoorsteenreiniging
  • Uitslijpen van oud voegwerk
  • Nieuw voegwerk
  • Inspectie en herstel van lood- en zinkwerk
  • Impregneren van uw schoorsteen

Naast bovengenoemde werkzaamheden zien we ook vaak het probleem van vogelnesten. Wanneer wij dit aantreffen is het verwijderen van de vogelnest in uw schoorsteen vanzelfsprekend inbegrepen.

Reparatie bovenplaat schoorsteen

Bij een schoorsteenrenovatie behoort ook de bovenplaat van de schoorsteen. In veel gevallen is deze van beton en komen hier in de loop der jaren scheuren in. Hierdoor zijn lekkages mogelijk. Om dit te voorkomen inspecteren we eerst de bovenplaat. Mocht blijken dat deze toe is aan reparatie dan zijn er twee opties mogelijk. We kunnen de huidige bovenplaat repareren met een laag teer of u kiest ervoor om een kunststof bovenplaat te laten plaatsen. Ook een eventuele bovenplaat reparatie van uw schoorsteen bespreken we uiteraard eerst met u.

Laat u vrijblijvend adviseren

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier. Wij bellen u dan binnen 24 uur terug voor het beantwoorden van uw vragen. Desgewenst kunnen we dan direct een afspraak maken voor uw schoorsteenrenovatie.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.