Schoorsteen laten vegen?

Direct weer veilig en verantwoord stoken

Al vanaf € 39,50 geregeld
(incl. brandverzekeringsbewijs)

Offerte en afspraak

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Veelgestelde vragen

Direct antwoord op je vraag

 • In Laren e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Veegbewijs verzekering
 • Afspraak direct gemaakt

Schoorsteenveger in Laren

Voor het laten onderhouden van uw schoorsteen in Laren vindt u via SchoorsteenvegerDirect.nl snel en gemakkelijk een gediplomeerd schoorsteenveger. Het laten schoonmaken van een schoorsteen is erg belangrijk als u gebruik wilt maken van een kachel. Wij raden aan om jaarlijks een schoorsteenveger in te schakelen voor schoorsteenonderhoud en bij dagelijks stoken zelfs tweemaal per jaar. Voorkom onveilige situaties en vul het contactformulier in om in contact te komen met een schoorsteenveger in Laren. Wij bellen u dan spoedig terug.

De werkzaamheden van een schoorsteenveger

Als u via SchoorsteenvegerDirect.nl een schoorsteenveger in Laren inschakelt, dan kunt u rekenen op een gediplomeerde schoorsteenveger met jarenlange ervaring en de juiste kennis. Een schoorsteenveger kan o.a. de volgende werkzaamheden voor u uitvoeren:

 • Schoorsteen en rookkanalen vegen. Creosoot, vogelnest of ander vuil wordt hierbij verwijderd.
 • Uw schoorsteen, rookkanaal en rookkap inspecteren op beschadigingen.
 • Eventueel reparaties uitvoeren of onderdelen vervangen.
 • Advies over het gebruik van de kachel en de soort brandstof.

Uiteraard hoeft u zich geen zorgen te maken over vuil dat in uw woning terecht komt. Een schoorsteenveger laat uw woning in Laren altijd schoon en netjes achter. Voor de veegbeurt wordt uw kachel afgeplakt.

Belangrijk: Wanneer uw schoorsteen geveegd is ontvangt u een veegbewijs voor uw verzekering. Bewaar deze goed mocht er onverwachts toch aanspraak gemaakt moeten worden op uw opstalverzekering.

Hoe ontstaat schoorsteenbrand of vergiftiging?

Door regelmatig een schoorsteenveger langs te laten komen voorkomt u gevaarlijke situaties, zoals een schoorsteenbrand of vergiftiging. Tijdens het stoken komen er roetdeeltjes vrij die aan de wanden in het rookkanaal gaan plakken. Hier ontstaat een teerachtige laag die zeer brandbaar is. Bij het niet tijdig schoonmaken van uw schoorsteen wordt de laag steeds dikker, waardoor de kans op een brand steeds groter wordt.

Gebruikt u gas als brandstof? Let er dan goed op dat u vogelnesten op tijd ontdekt. Gas is schone, warme en droge lucht en hierdoor perfect voor vogels om er een vogelnest in te bouwen. Dit kan ervoor zorgen dat koolmonoxide in uw woonkamer terecht komt wat tot zeer gevaarlijke situaties kan leiden. Voorkom problemen en neem vrijblijvend contact met ons op.

Medewerkster Schoorsteenveger Direct

Plaats online uw aanvraag
Met voorkeursdatum veegbeurt

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Plaats uw aanvraag

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Schoorsteenveger aan het werk in Laren

Klantervaringen schoorsteenvegen

Daar gaan we ieder jaar graag het dak voor op

Jullie service is echt perfect! Keurig personeel en netjes onze schoorsteen gereinigd. Voor ons geen andere partij meer. Tot volgend jaar.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Dhr. Stielstra uit Laren
Pelletkachel met rookkanaal laten plaatsen door jullie. Super tevreden mee en de jaarlijkse veegbeurt bevalt ons uitstekend. Wij raden jullie zeker aan!

Beoordeling:Klantbeoordeling
Fam. de Vries uit Laren
Ieder jaar maken we gebruik van Schoorsteenveger Direct. Afspraken worden nagekomen en alles wordt keurig netjes achtergelaten.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Mevr. Schuitema uit Laren

Stook veilig en schoon in Laren, voorkom schoorsteenbrand

Ieder jaar zie en hoort u het weer in het nieuws. Tal van schoorsteenbranden door slecht onderhouden schoorstenen en haarden. Een schoorsteenbrand herken je direct door het geluid. Het is alsof er een zware storm heerst. Dit komt door de aantrekkende zuurstof in de schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand heeft vele nare (financiële) gevolgen. Dit kunt u makkelijk voorkomen door periodiek uw schoorsteen en rookkanalen te laten vegen en te inspecteren door een schoorsteenveger in Laren.

Daarnaast is goed en brandveilig stoken belangrijk. Maar hoe stookt u nu de houtkachel op de juiste manier? We leggen het voor u uit aan de hand van de omgekeerde Zwitserse methode:

 • Open de luchttoevoer. Deze dient altijd open te blijven staan.
 • Leg een aantal grote blokken in de lengterichting en daar bovenop een aantal dwars er overheen.
 • Herhaal dit met wat kleinere blokjes en sluit af met wat sprokkelhout bovenop. Er ontstaat een piramidevorm.
 • Voeg enkele aanmaakblokje toe aan de bovenkant van de piramide.
 • Steek deze aan het hout zal schoner branden. Doordat deze van boven naar beneden brand is het aanzienlijk rookarmer. Schadelijke stoffen van de grote onderste blokken worden zo direct verbrand en daardoor stookt u schoner.

Gebruik altijd droog en schoon hout. Eikenhout dient twee tot drie jaar gedroogd te zijn. Een goed vochtpercentage voor haardhout is haardhout dat minder dan 20% vocht bevat. Dit kunt u makkelijk zelf meten met een houtvochtmeter.

Schoorsteenvegen en koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging is erg gevaarlijk en een risico wanneer u de schoorsteen niet tijdig laat vegen en inspecteren. Koolmonoxidevergiftiging ontstaat wanneer de trek in het rookkanaal niet voldoende is. Dit kan komen door een vogelnest of een ingestorte/afgebrokkelde schoorsteen aan de binnenkant. De rook kan dan niet voldoende weg en komt in de huiskamer terecht. Wilt u zeker weten dat u koolmonoxide tijdig detecteert, plaats dan een CO-melder. Het beste is om deze 1-3 meter van de kachel te plaatsen.

Plan een afspraak met uw schoorsteenveger in Laren

Wilt u in de winter weer veilig kunnen stoken? Neem voor het laten vegen van uw schoorsteen contact op met een schoorsteenveger van SchoorsteenvegerDirect.nl. Onze gediplomeerde medewerkers werken door heel Nederland, dus ook bij u in Laren. Vul het aanvraagformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op om u een prijsindicatie te geven en desgewenst direct een afspraak in te plannen. Ook voor al uw vragen staan wij uiteraard klaar.

Tip! Laat u ook eens informeren over de voordelen van een abonnement. Dit is voordeliger en daarnaast neemt de schoorsteenveger zelf contact met u op als het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. Zo heeft uzelf nergens meer omkijken naar. Bent u benieuwd naar onze scherpe tarieven? Bekijk deze dan op onze tarievenpagina.

Alles voor uw schoorsteen

Schoorsteeninspectie

Rookkanaal aanleggen

Vogelnest verwijderen

Pelletkachel installeren

Actief in de regio

Plaats: Laren
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Laren
Postcode: 1251 ZV
Straat: Jagerspad
Netnummer: 035


Wijken: Dorpskern - Zevenend - Oostereng - Steenbergen - Zwarte Berg - Omloop - Rijksweg - Natuurgebied

Omliggende plaatsen: Eemnes

Vraag en antwoord over schoorsteenvegen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten voor schoorsteen laten vegen in Laren is vanaf € 39,50 voor één rookkanaal. Ook kunt u ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Dan zijn de kosten € 32,- per veegbeurt. Voor een tweede rookkanaal rekenen wij een extra tarief. Deze vindt u hier op onze tarievenpagina.
U dient minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen voor de verzekering. Als blijkt dat u de schoorsteen niet tijdig hebt onderhouden en er ontstaat een schoorsteenbrand, dan kan de verzekering besluiten om geen vergoeding uit te keren vanuit uw opstalverzekering. Daarnaast wilt u natuurlijk gewoon veilig en verantwoord kunnen stoken in Laren voor uzelf én de buren. Stookt u ook in de warme maanden, dan raden wij aan uw schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen.
In Nederland is het wettelijk niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. In de opstalverzekering staat wel in de kleine lettertjes dat uw zelf alles moet doen om (brand)schade te voorkomen. Alleen daarom is het al verstandig om minimaal één keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Verder is een schone schoorsteen van belang om de rookgassen snel af te voeren. Als u niet tijdig de schoorsteen veegt komt er aanslag (creosoot) in het rookkanaal wat vlam kan vatten en een schoorsteenbrand kan veroorzaken.
De schoorsteen kan op twee manieren geveegd worden. Bij voorkeur van bovenaf, maar in sommige gevallen kunnen we er ook voor kiezen om van onderuit te reinigen d.m.v. een elektrische reiniging. Als eerste wordt uw kachel afgeplakt zodat roetdeeltjes en vuil niet in uw woning komen. Wanneer de schoorsteenveger in Laren via het dak veegt, maakt hij meestal gebruik van een zware kogel met borstel. Deze is bevestigd aan een touw die langzaam door het rookkanaal zakt. Op deze manier kan de borstel het vuil en roet losmaken en het rookkanaal helemaal reinigen.
Het vegen van de schoorsteen is een specialistische en ook een gevaarlijke klus als u ervoor het dak op moet. Daarom adviseren wij altijd om een goede schoorsteenveger in Laren in de schakelen. Wilt u toch liever zelf uw schoorsteen vegen? Volg dan het volgende stappenplan:
 • Schaf een schoorsteenvegerset aan bij de bouwmarkt. Let hierbij wel op de diameter van uw rookkanaal.
 • Dek de kachelpijp aan de onderkant af. Dit kan met een prop papier en het afplakken van de kachel. Zo komt er geen roet in de ruimte terecht.
 • Lees de gebruiksaanwijzing van uw schoorsteenvegerset.
 • Veiligheid is belangrijk. Gebruik een goede ladder als u het dak op gaat en laat bij voorkeur iemand de ladder aan de onderkant vasthouden.
 • Laat de bol met borstel langzaam in het rookkanaal zakken en beweeg deze heen en weer. Zo schraapt u alle roet los. Zo gaat u het hele rookkanaal bijlangs.
 • Alles schoon? Verwijder dan de afplaktape en prop papier voorzichtig aan de onderkant en zuig het afval en de roetdeeltjes op met een stofzuiger.
 • Uw kachel is weer klaar om in gebruik te nemen!
De kosten van een schoorsteeninspectie zijn vanaf € 167,-. Bij de schoorsteeninspectie worden zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de schoorsteen gecontroleerd op gebreken, zoals:
 • Beschadigde voegen door weersinvloeden
 • Losgeraakte stenen van de schoorsteen
 • Losgeraakt lood en scheuren in het lood
 • Scheuren in de gecementeerde bovenplaat
 • Verstoppingen in het schoorsteenkanaal (bv. vogelnesten)
Door problemen op tijd op te sporen, voorkomt u grotere problemen als lekkages, schoorsteenbranden of dergelijke grote schade dat er een complete schoorsteenrenovatie nodig is.
Creosoot wilt u niet in uw schoorsteen hebben omdat dit vaak de oorzaak is van een schoorsteenbrand. Creosoot ontstaat meestal door het onvolledig verbranden van nat hout of door te weinig trek in het rookkanaal. Creosoot is een soort teerlaag. Om creosoot te verwijderen gebruikt de schoorsteenveger in Laren een freesmachine om dit te doen. Door de freeskop wordt het rookkanaal weer helemaal schoon en creosoot vrij gemaakt.
Het vegen van de schoorsteen duurt meestal een 20 tot 30 minuten. Uiteraard hangt dit ook af van hoe de staat van de schoorsteen op dat moment is. Naast het vegen zal de schoorsteenveger in Laren ook direct een (kleine) inspectie doen.
In principe hoeft het rookkanaal van een gashaard niet geveegd te worden. Stoken op gas is namelijk heel erg schoon en er komen zo geen roetdeeltjes in het rookkanaal. Wel is het advies om een gashaard jaarlijks na te laten kijken op gebreken. Zo weet u zeker dat u ieder jaar veilig stookt.
Bij een pelletkachel is het advies om deze minimaal één keer per jaar te laten vegen. Ook het reinigen van de pelletkachel zelf is aan te raden om zo het beste rendement uit de kachel te halen.

Recente schoorsteen werkzaamheden

Van schoorsteenvegen, inspectie, reparatie tot installatie

Schoorsteen rookkanaal installatie

Uitwendige rookkanaal installatie

Reparatie schoorsteen

Reparatie stenen schoorsteen

Schoorsteenveger aan het werk in Laren

Jaarlijkse veegbeurt van bovenaf

Vragen of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte van uw schoorsteenveger in Laren.

Contact opnemen

Gratis & vrijblijvend - Beveiligd verzonden