Schoorsteen laten vegen?

Direct weer veilig en verantwoord stoken

Al vanaf € 39,50 geregeld
(incl. brandverzekeringsbewijs)

Offerte en afspraak

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Veelgestelde vragen

Direct antwoord op je vraag

 • In Heemstede e.o.
 • Scherpe tarieven
 • Veegbewijs verzekering
 • Afspraak direct gemaakt

Schoorsteenveger in Heemstede

Een kachel in de woonkamer is niet alleen sfeervol en knus, maar zorgt ook voor een heerlijke warmte in de winter. Om veilig te kunnen stoken is het belangrijk om jaarlijks een schoorsteenveger in te schakelen voor schoorsteenonderhoud. De schoorsteenvegers van SchoorsteenvegerDirect.nl staan het hele jaar voor u klaar. Neem contact op voor het maken van een afspraak met een schoorsteenveger in Heemstede. Wij bellen u graag even terug.

Waarom schoorsteenonderhoud?

Men is zich er vaak niet van bewust hoe belangrijk schoorsteenonderhoud is. Een schoorsteenveger voorkomt hiermee de volgende problemen:

 • Schoorsteenbrand
 • Vergiftiging
 • Nare luchtjes

Een schoorsteenbrand ontstaat doordat er tijdens het stoken roetdeeltjes vrijkomen die aan de wanden van het rookkanaal gaan plakken. Deze roetdeeltjes vormen een teerachtige laag die zeer brandbaar is. De kans op een brand wordt steeds groter naarmate de laag dikker wordt. Een schoorsteenveger helpt u in Heemstede of omgeving om onveilige situaties te voorkomen.

Abonnement op een schoorsteenveger in Heemstede

Bij de schoorsteenvegers van SchoorsteenvegerDirect.nl heeft u de mogelijkheid om een abonnement aan te schaffen. Dit is voordeliger dan wanneer u steeds voor één keer betaalt. Bovendien hoeft u er zelf niet om te denken, want de schoorsteenveger neemt contact op met u wanneer het weer tijd is voor schoorsteenonderhoud. Vraag eens naar de mogelijkheden, wij informeren u graag.

Wat doet een schoorsteenveger?

Als u een schoorsteenveger inschakelt in Heemstede, dan worden uiteraard uw schoorsteen en rookkanalen goed schoongemaakt en geveegd. Roetdeeltjes, vogelnesten of ander vuil wordt verwijderd. Daarnaast voert de schoorsteenveger ook een inspectie uit. Zo wordt er gekeken naar de schoorsteenkap, wordt de conditie van het rookkanaal beoordeeld en wordt de schoorsteen goed gecontroleerd op eventuele beschadigingen. Ook adviseert een schoorsteenveger u over het gebruik van de kachel.

In Heemstede kunt u gebruik maken van de diensten van SchoorsteenvegerDirect.nl om verzekerd te zijn van een veilig werkende kachel. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn voor vrijkomend roet, want wij laten uw woning altijd schoon en netjes achter.

Medewerkster Schoorsteenveger Direct

Plaats online uw aanvraag
Met voorkeursdatum veegbeurt

Ontvang onze gratis offerte
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Plaats uw aanvraag

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Schoorsteenveger aan het werk in Heemstede

Klantervaringen schoorsteenvegen

Daar gaan we ieder jaar graag het dak voor op

Jullie service is echt perfect! Keurig personeel en netjes onze schoorsteen gereinigd. Voor ons geen andere partij meer. Tot volgend jaar.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Dhr. Stielstra uit Heemstede
Wij laten 2x per jaar onze houtkachel en rookkanalen reinigen door jullie medewerkers. We zijn altijd zeer tevreden over jullie service.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Fam. Kok uit Heemstede
Ieder jaar maken we gebruik van Schoorsteenveger Direct. Afspraken worden nagekomen en alles wordt keurig netjes achtergelaten.

Beoordeling:Klantbeoordeling
Mevr. Schuitema uit Heemstede

Schoorsteenvegen in Heemstede voorkomt schoorsteenbranden

Het is de nachtmerrie van iedereen die een schoorsteen heeft, een schoorsteenbrand. Gemiddeld komen er zes schoorsteenbranden per dag voor in Nederland! In het stookseizoen ligt dit aantal zelfs veel hoger. De kans is groot dat u zelf ook ale eens een schoorsteenbrand in Heemstede of omgeving heeft meegemaakt. Goed om te weten is hoe een schoorsteenbrand ontstaat.

Door het stoken ontstaat aanslag en wanneer u uw schoorsteen niet tijdig laat vegen kan deze aanslag vlam vatten en daardoor een schoorsteenbrand veroorzaken. U hoort dan een geluid wat lijkt om een zware wind of storm. Een schoorsteenbrand voorkomt u door:

 • Te stoken met schoon brandhout
 • Stapel het hout op de juiste manier in de kachel
 • Maak minimaal één keer per jaar een afspraak met de schoorsteenveger in Heemstede
 • Stookt u ook in de warme maanden? Dan twee keer per jaar de schoorsteen laten vegen

We hopen het natuurlijk niet, maar als u toch een schoorsteenbrand heeft blus dan nooit met water. Gebruik zand en sluit de afsluitklep zodat er geen extra zuurstof bij het vuur kan komen. Daarna belt u natuurlijk 112.

Schoorsteenvegen en koolmonoxide

Koolmonoxidevergiftiging is erg gevaarlijk en een risico wanneer u de schoorsteen niet tijdig laat vegen en inspecteren. Koolmonoxidevergiftiging ontstaat wanneer de trek in het rookkanaal niet voldoende is. Dit kan komen door een vogelnest of een ingestorte/afgebrokkelde schoorsteen aan de binnenkant. De rook kan dan niet voldoende weg en komt in de huiskamer terecht. Wilt u zeker weten dat u koolmonoxide tijdig detecteert, plaats dan een CO-melder. Het beste is om deze 1-3 meter van de kachel te plaatsen.

Aanleggen en inspectie van rookkanalen

Naast onderhoudswerkzaamheden voert een schoorsteenveger in Heemstede ook installerende werkzaamheden uit. Heeft u geen schoorsteen waarop u uw kachel kunt aansluiten? Dan kunnen wij een rookkanaal aanleggen voor u. Onze schoorsteenveger installeert rookkanalen en gebruikt daarvoor verschillende soorten kanalen. Laat u goed adviseren, want niet ieder rookkanaal is waarschijnlijk geschikt voor uw situatie. Functioneert uw rookkanaal niet meer goed? Het rookkanaal is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw kachel, omdat deze zorgt voor de afvoer van rookgassen. Tijdens de veegbeurt inspecteren we ook direct uw rookkanaal. Zo voorkomt u problemen en stookt u veilig en verantwoord.

Contact met uw schoorsteenveger in Heemstede

Wij adviseren jaarlijks een schoorsteenveger in te schakelen voor het laten vegen van uw schoorsteen. Stookt u ook in de warmere maanden? Dan raden wij tweemaal per jaar aan. De schoorsteenvegers van SchoorsteenvegerDirect.nl werken in heel Nederland, dus ook bij u in Heemstede. Vul het contactformulier gratis en vrijblijvend in en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. Wij adviseren u over de werkzaamheden, geven een prijsindicatie en plannen vervolgens een afspraak in.

Alles voor uw schoorsteen

Schoorsteeninspectie

Rookkanaal aanleggen

Vogelnest verwijderen

Pelletkachel installeren

Actief in de regio

Plaats: Heemstede
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Heemstede
Postcode: 2102 GB
Straat: Johan Wagenaarlaan
Netnummer: 023

Wijken: Heemstede Centrum - Heemstede Zuid - Heemstede west van de spoorbaan - De Glip - Cruquius

Omliggende plaatsen: Bennebroek - Vogelenzang

Vraag en antwoord over schoorsteenvegen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Contact opnemen

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten voor schoorsteen laten vegen in Heemstede is vanaf € 39,50 voor één rookkanaal. Ook kunt u ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Dan zijn de kosten € 32,- per veegbeurt. Voor een tweede rookkanaal rekenen wij een extra tarief. Deze vindt u hier op onze tarievenpagina.
U dient minimaal één keer per jaar de schoorsteen te laten vegen voor de verzekering. Als blijkt dat u de schoorsteen niet tijdig hebt onderhouden en er ontstaat een schoorsteenbrand, dan kan de verzekering besluiten om geen vergoeding uit te keren vanuit uw opstalverzekering. Daarnaast wilt u natuurlijk gewoon veilig en verantwoord kunnen stoken in Heemstede voor uzelf én de buren. Stookt u ook in de warme maanden, dan raden wij aan uw schoorsteen twee keer per jaar te laten vegen.
In Nederland is het wettelijk niet verplicht om uw schoorsteen te laten vegen. In de opstalverzekering staat wel in de kleine lettertjes dat uw zelf alles moet doen om (brand)schade te voorkomen. Alleen daarom is het al verstandig om minimaal één keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen. Verder is een schone schoorsteen van belang om de rookgassen snel af te voeren. Als u niet tijdig de schoorsteen veegt komt er aanslag (creosoot) in het rookkanaal wat vlam kan vatten en een schoorsteenbrand kan veroorzaken.
De schoorsteen kan op twee manieren geveegd worden. Bij voorkeur van bovenaf, maar in sommige gevallen kunnen we er ook voor kiezen om van onderuit te reinigen d.m.v. een elektrische reiniging. Als eerste wordt uw kachel afgeplakt zodat roetdeeltjes en vuil niet in uw woning komen. Wanneer de schoorsteenveger in Heemstede via het dak veegt, maakt hij meestal gebruik van een zware kogel met borstel. Deze is bevestigd aan een touw die langzaam door het rookkanaal zakt. Op deze manier kan de borstel het vuil en roet losmaken en het rookkanaal helemaal reinigen.
Het vegen van de schoorsteen is een specialistische en ook een gevaarlijke klus als u ervoor het dak op moet. Daarom adviseren wij altijd om een goede schoorsteenveger in Heemstede in de schakelen. Wilt u toch liever zelf uw schoorsteen vegen? Volg dan het volgende stappenplan:
 • Schaf een schoorsteenvegerset aan bij de bouwmarkt. Let hierbij wel op de diameter van uw rookkanaal.
 • Dek de kachelpijp aan de onderkant af. Dit kan met een prop papier en het afplakken van de kachel. Zo komt er geen roet in de ruimte terecht.
 • Lees de gebruiksaanwijzing van uw schoorsteenvegerset.
 • Veiligheid is belangrijk. Gebruik een goede ladder als u het dak op gaat en laat bij voorkeur iemand de ladder aan de onderkant vasthouden.
 • Laat de bol met borstel langzaam in het rookkanaal zakken en beweeg deze heen en weer. Zo schraapt u alle roet los. Zo gaat u het hele rookkanaal bijlangs.
 • Alles schoon? Verwijder dan de afplaktape en prop papier voorzichtig aan de onderkant en zuig het afval en de roetdeeltjes op met een stofzuiger.
 • Uw kachel is weer klaar om in gebruik te nemen!
De kosten van een schoorsteeninspectie zijn vanaf € 167,-. Bij de schoorsteeninspectie worden zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de schoorsteen gecontroleerd op gebreken, zoals:
 • Beschadigde voegen door weersinvloeden
 • Losgeraakte stenen van de schoorsteen
 • Losgeraakt lood en scheuren in het lood
 • Scheuren in de gecementeerde bovenplaat
 • Verstoppingen in het schoorsteenkanaal (bv. vogelnesten)
Door problemen op tijd op te sporen, voorkomt u grotere problemen als lekkages, schoorsteenbranden of dergelijke grote schade dat er een complete schoorsteenrenovatie nodig is.
Creosoot wilt u niet in uw schoorsteen hebben omdat dit vaak de oorzaak is van een schoorsteenbrand. Creosoot ontstaat meestal door het onvolledig verbranden van nat hout of door te weinig trek in het rookkanaal. Creosoot is een soort teerlaag. Om creosoot te verwijderen gebruikt de schoorsteenveger in Heemstede een freesmachine om dit te doen. Door de freeskop wordt het rookkanaal weer helemaal schoon en creosoot vrij gemaakt.
Het vegen van de schoorsteen duurt meestal een 20 tot 30 minuten. Uiteraard hangt dit ook af van hoe de staat van de schoorsteen op dat moment is. Naast het vegen zal de schoorsteenveger in Heemstede ook direct een (kleine) inspectie doen.
In principe hoeft het rookkanaal van een gashaard niet geveegd te worden. Stoken op gas is namelijk heel erg schoon en er komen zo geen roetdeeltjes in het rookkanaal. Wel is het advies om een gashaard jaarlijks na te laten kijken op gebreken. Zo weet u zeker dat u ieder jaar veilig stookt.
Bij een pelletkachel is het advies om deze minimaal één keer per jaar te laten vegen. Ook het reinigen van de pelletkachel zelf is aan te raden om zo het beste rendement uit de kachel te halen.

Recente schoorsteen werkzaamheden

Van schoorsteenvegen, inspectie, reparatie tot installatie

Schoorsteen rookkanaal installatie

Uitwendige rookkanaal installatie

Reparatie schoorsteen

Reparatie stenen schoorsteen

Schoorsteenveger aan het werk in Heemstede

Jaarlijkse veegbeurt van bovenaf

Vragen of een vrijblijvende offerte ontvangen?

Binnen 24 uur een offerte van uw schoorsteenveger in Heemstede.

Contact opnemen

Gratis & vrijblijvend - Beveiligd verzonden