Vogelwering schoorsteen plaatsen

Vogelwering schoorsteen plaatsen

Vogels zoeken vaak een warme en beschutte plek om te nestelen, en jouw schoorsteen lijkt voor hen een perfecte locatie te zijn. Echter, vogelnesten in de schoorsteen kunnen ernstige problemen veroorzaken, waaronder het risico op schoorsteenbranden en verstoppingen die kunnen leiden tot gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging. Om deze problemen te voorkomen, is het verstandig om vogelwering te plaatsen op jouw schoorsteen. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen.

Kies voor professionele installatie

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het plaatsen van vogelwering het beste kan worden gedaan door een professional. Er zijn verschillende soorten vogelwering beschikbaar, en een professional kan je helpen de beste optie voor jouw situatie te kiezen. Bovendien is het werken op het dak gevaarlijk, en is het beter om dit over te laten aan iemand met de juiste ervaring en uitrusting.

Gaas of rooster voor vogelwering schoorsteen

Een veelgebruikte methode voor het plaatsen van vogelwering is het installeren van een gaas of rooster over de opening van de schoorsteen. Dit voorkomt dat vogels (en andere dieren) de schoorsteen in kunnen, terwijl rook en gassen wel gewoon kunnen ontsnappen. Het gaas of rooster moet van een duurzaam materiaal zijn gemaakt, zoals roestvrij staal, om te voorkomen dat het gaat roesten of anderszins beschadigd raakt.

Speciale kap

Een andere optie is het plaatsen van een speciale kap op de schoorsteen. Deze kappen zijn ontworpen om vogels, regen en andere elementen buiten te houden, terwijl ze tegelijkertijd de trek in de schoorsteen verbeteren. Ook hier is het belangrijk om te kiezen voor een kap van hoge kwaliteit die is gemaakt van duurzaam materiaal.

Voordelen van vogelwering voor schoorstenen:

  • Voorkomt het risico op schoorsteenbranden door vogelnesten.
  • Vermindert de kans op verstoppingen en gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging.
  • Verlengt de levensduur van de schoorsteen door bescherming tegen regen en andere elementen.
  • Verbeter de trek in de schoorsteen voor een efficiëntere werking van de haard of kachel.
  • Voorkomt schade aan het metselwerk van de schoorsteen door vogelnesten.

Onderhoud is essentieel

Het is ook mogelijk om vogelwering te combineren met andere vormen van schoorsteenbescherming, zoals een regenkap of een vonkenvanger. Deze extra beschermingen helpen om de levensduur van jouw schoorsteen te verlengen en zorgen voor een veilige werking van jouw haard of kachel. Tot slot is het belangrijk om regelmatig jouw schoorsteen te inspecteren en te onderhouden om ervoor te zorgen dat de vogelwering goed functioneert. Laat jouw schoorsteen minimaal één keer per jaar inspecteren en vegen door een professionele schoorsteenveger, en vraag hem ook om de vogelwering te controleren.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.