Wat kost schoorsteenvegen

Wat kost schoorsteenvegen?

Is uw schoorsteen toe aan een reinigingsbeurt, dan wilt u vanzelfsprekend graag weten wat deze klus kost. Over het algemeen kost het vegen van één schoorsteen ongeveer tussen de € 40 en € 100. De prijs kan per schoorsteenveegbedrijf enigszins verschillen. Onze tarieven staan op deze pagina. Daarnaast zijn er diverse andere factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs. We vertellen u er hier graag meer over. Daarnaast zult u hier ook ontdekken dat het laten vegen van uw schoorsteen een klus is die loont.

Tarieven schoorsteenvegen

We geven hier een overzicht van de factoren die van invloed zijn op de kosten voor schoorsteenvegen:

Aantal schoorstenen
Hebt u meer schoorstenen die geveegd moeten worden, dan krijgt u vaak per extra schoorsteen korting.

Mate van verontreiniging
Wanneer er lang geen onderhoud is gepleegd, kan uw schoorsteen extra verontreinigd zijn. De schoorsteenveger zal er langer over doen om uw schoorsteen goed te reinigen, waardoor u ook meer betaalt. Moeten er bijvoorbeeld ook vogelnesten verwijderd worden, dan betaalt u meer.

Camera-inspectie
Veel schoorsteenveegbedrijven bieden diensten aan als camera-inspectie. Als uw schoorsteen ook na het reinigen niet goed werkt, dan kan met een camera gekeken worden of er barsten in de schoorsteenpijp zitten. Dit kost meestal tussen de € 100 en € 200.

Vervoerskosten
Soms kunnen er ook extra vervoerskosten in rekening gebracht worden als u verder uit de buurt woont. Denk in dat geval aan circa € 0,50 per kilometer.

Onderhoudscontract
Schoorsteenveegbedrijven bieden vaak een onderhoudscontract aan waarmee u korting krijgt op de diensten die het bedrijf aanbiedt.

Uw schoorsteen laten vegen loont

Uw schoorsteen laten vegen kost in eerste instantie geld, maar wist u dat u hierdoor uiteindelijk op uw kosten bespaart? Een schone schoorsteen die optimaal werkt, zorgt er namelijk voor dat u lagere energiekosten hebt. Dan hebben we het nog niet gehad over de winst op het gebied van uw veiligheid en gezondheid. Met een schone schoorsteen verlaagt u aanzienlijk het risico op een schoorsteenbrand en eveneens op koolstofmonoxidevergiftiging.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Afspraak maken

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.