Waarom schoorsteenvegen

Waarom schoorsteenvegen?

Wist u dat er in ons land jaarlijks zo’n 2000 schoorsteenbranden voorkomen? Het zal uw schoorsteen maar zijn! Omdat u niet dagelijks in uw schoorsteen kijkt of mogelijk uw openhaard niet zo vaak gebruikt, vergeet u deze belangrijke onderhoudsklus! Een schoorsteenbrand kan hiervan het nare gevolg zijn. Er zijn echter nog meer goede redenen om regelmatig uw schoorsteen te laten vegen.

Voorkom een schoorsteenbrand

Vooral bij een openhaard die op hout gestookt wordt en bij kolen- en gaskachels komen onverbrande deeltjes vrij die zich vastzetten in de schoorsteenpijp. Er vormt zich een teerachtige laag (creosoot), die zeer brandbaar is. De volgende keer dat u uw openhaard of kachel aansteekt, kan er een schoorsteenbrand ontstaan. Het risico op een schoorsteenbrand is hoger wanneer er te weinig zuurstoftoevoer is, waardoor de brandstof niet volledig verbrandt. Dit zorgt voor meer aanslag in de schoorsteenpijp.

Pas op voor koolmonoxidevergiftiging

Een schoorsteen die niet periodiek wordt geveegd kan verstopt raken. Dit kunt u onder andere merken doordat de schoorsteen niet goed trekt. In dat geval kunnen ook de verbrandingsgassen terugslaan in de kamer. Dit brengt het risico op koolstofmonoxidevergiftiging met zich mee. Vaak gebeurt dit onopgemerkt en hier kunt u zelfs aan overlijden! Schakel daarom op tijd een schoorsteenveger in om uw eigen veiligheid en die van uw gezin te waarborgen!

Schoorsteenvegen en verzekering

Een andere goede reden om regelmatig uw schoorsteen te laten vegen, is dat u bij een onverhoopte schoorsteenbrand soms aan uw verzekeringsmaatschappij moet kunnen bewijzen dat u niet nalatig bent geweest. Dat doet u door de facturen te overleggen van uw schoorsteenveger. Hiermee kunt u aantonen dat uw schoorsteen regelmatig geveegd werd en u moeite hebt gedaan om het risico op een schoorsteenbrand in te perken. Zorg er wel steeds voor dat u uw schoorsteen laat vegen door een officieel schoorsteenveegbedrijf met gediplomeerde schoorsteenvegers.

Schoorsteeninspectie

Regelmatig uw schoorsteen laten vegen zorgt ervoor dat u er steeds zonder problemen warmpjes bijzit, dat uw geen schoorsteenbrand krijgt of het risico loopt op koolstofmonoxidevergiftiging. Daarnaast zal uw schoorsteenveger tijdens het reinigen van uw schoorsteen meteen controleren of uw schoorsteen nog in goede staat is. Zijn er misschien scheurtjes of loszittende delen? Kortom, er zijn diverse goede redenen om met regelmaat uw schoorsteen te laten vegen.

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Afspraak maken

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.