Schoorsteen impregneren

Schoorsteen impregneren

Veel lekkageproblemen ontstaan door een slecht onderhouden schoorsteen. Bent u op zoek naar een vakman voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan uw schoorsteen en voor het impregneren van uw schoorsteen? Dan hoeft u niet verder meer te zoeken. Wij brengen u in contact met een expert in schoorsteen impregneren bij u in de buurt! Voorkom nog meer schade aan uw woning en laat zo spoedig mogelijk uw schoorsteen onder handen nemen door een professional.

Waarom een schoorsteen impregneren?

Een schoorsteen die niet geïmpregneerd is zal vocht opnemen. Het vocht kan hierdoor naar binnen slaan en voor vochtschade in huis zorgen. Daarbij zal het vocht het metselwerk en de stenen aantasten, waardoor het op den duur onvermijdelijk is om uw schoorsteen te vervangen; een kostbare klus. Het is beter om uw schoorsteen goed te onderhouden en op tijd te laten impregneren, zodat u geen nieuwe schoorsteen hoeft te laten plaatsen. Ook vuil, schimmels, mos en algen zullen uw schoorsteen er niet fraaier op maken als u uw schoorsteen niet impregneert.

Waarop letten bij schoorsteen impregneren?

Een schoorsteen impregneren is meer dan alleen wat impregneervloeistof aanbrengen. Het is belangrijk dat de schoorsteen vooraf grondig wordt geïnspecteerd. Het voegwerk en het loodwerk van de schoorsteen dienen in uitstekende staat te verkeren. Ook moet de bovenkant van de schoorsteen bewerkt zijn met waterdicht materiaal. Daarbij hoort de schoorsteen voor het impregneren vrijgemaakt te worden van vuil, schimmels, mos en algen, anders zal het impregneren niet het gewenste effect hebben en zullen er alsnog problemen ontstaan.

Wat is impregneren?

Impregneren betekent dat uw schoorsteen wordt verzadigd met een impregneervloeistof, die als beschermlaag dient. De impregneervloeistof zit niet alleen op de buitenkant van uw schoorsteen, maar trekt er ook echt in. Door deze verzadiging, kan het metselwerk geen water meer opnemen en zal dus droog blijven. Wanneer het impregneren van uw schoorsteen wordt uitgevoerd door een ervaren vakman, kunt u ervan uitgaan dat uw schoorsteen er zeker weer 10 tot 15 jaar zonder problemen tegenaan kan.

De voordelen van schoorsteen impregneren

We hebben hier kort de belangrijkste voordelen van schoorsteen impregneren voor u op een rij gezet:

 • Voorkomt vochtproblemen in huis
 • Beschermt het metselwerk
 • Geen vorstschade
 • Schimmelwerend
 • Stoot vuil af
 • Geen last van mos en algen
 • Isolerende werking
 • Milieuvriendelijk (op waterbasis)

Meer weten over schoorsteen impregneren?

Hoe lang is het geleden dat u uw schoorsteen hebt laten inspecteren? Lijkt het of uw schoorsteen donkerder gekleurd is dan voorheen? Dan is het heel goed mogelijk dat uw schoorsteen vochtig is en is het tijd om er een specialist bij te halen om grotere problemen te voorkomen. Wacht niet langer en neem direct contact met ons op. We brengen u in contact met een specialist in schoorsteen impregneren in uw regio.

Waarom anderen voor ons kiezen:

 • Gediplomeerde schoorsteenvegers
 • In heel Nederland werkzaam
 • Scherpe tarieven, goede service
 • Direct beschikbaar voor een afspraak