Schoorsteen elektrisch vegen

Schoorsteen elektrisch vegen

Uw schoorsteen elektrisch laten vegen? Het is een nieuwe effectieve manier van vegen. Deze elektronische methode is de meest geavanceerde schoorsteentechniek, waarmee professionele schoorsteenvegers heel efficiënt en snel kunnen werken. Een schoon rookkanaal is ontzettend belangrijk om een schoorsteenbrand te voorkomen. Het is dan ook noodzakelijk om minstens één keer per jaar al het vuil en roetafzettingen te laten verwijderen. De elektrische methode brengt enkele interessante voordelen met zich meer. Lees hier meer!

De voordelen van uw schoorsteen elektrisch vegen

Is uw schoorsteen aan een schoonmaakbeurt toe? Dan is het een goede keus om voor de elektrische methode te kiezen. Voor zowel van binnenuit vegen als vanaf de buitenkant. Dit zijn de voordelen:

  • Het is grondiger dan de manuele methode
  • Gemakkelijke en snelle werkwijze
  • Toepasbaar op elke vorm rookkanaal
  • Vrijwel stofvrij dankzij industriële stofafzuiging
  • De schoorsteenkap wordt eveneens gereinigd

Hoe werkt deze elektrische methode?

Bij dit elektrisch veegsysteem worden flexibele klikstokken gebruikt. Hierop kunnen diverse soorten hulpstukken ‘geklikt’ worden. Voor het schoorsteen vegen gebruikt men een borstel, die bestaat uit stevige kunststof draden. Vanwege deze stevige en tegelijkertijd flexibele materiaalsoort is de borstel geschikt voor alle rookkanalen, zowel ronde als hoekige kanalen. Op het onderste gedeelte wordt een accuboormachine aangesloten, die de borstel in beweging brengt. De borstel werkt wel 40 keer zo krachtig als een manuele borstel. Dikke teerachtige lagen, creosoot genaamd, worden probleemloos uit de schoorsteen verwijderd.

Schoorsteen elektrisch vegen: stofvrij en brandschoon

Veel mensen kijken op tegen een klus als hun schoorsteen laten vegen, omdat ze bang zijn voor veel stof, roet en vuil in hun woning. Daar hoeft u met elektronisch vegen niet bang voor te zijn. Voor het uitvoeren van deze klus zullen de professionele schoorsteenvegers eerst uw vloer goed afdekken. Daarbij vindt de stofafzuiging plaats via een industriële stofafzuiging, waardoor de klus vrijwel stofvrij uitgevoerd kan worden. Het stof wordt direct via een afvoerbuis uw woning uit geleid. Tip: laat ook direct een inspectie van uw schoorsteen uitvoeren om te ontdekken of er misschien beschadigingen zijn. U zult meteen zien, dat uw rookkanaal brandschoon is!

Wilt u ook een brandschone schoorsteen?

Dan is het beslist een aanrader om de hulp in te schakelen van een schoorsteenveger die gespecialiseerd is in elektrisch schoorsteen vegen. We helpen u hier graag met het vinden van de beste professional in uw regio. Neem hier contact met ons op!

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Gediplomeerde schoorsteenvegers
  • In heel Nederland werkzaam
  • Scherpe tarieven, goede service
  • Direct beschikbaar voor een afspraak
Contact opnemen

Hoe verloopt uw aanvraag?

1. Plaats uw aanvraag via ons contactformulier.
2. Onze medewerkers nemen contact met u op.
3. Stel uw vragen en laat u informeren.
4. Maak desgewenst direct een afspraak.